pondělí 27. srpna 2012

Konec TeoriePráva?

Nejspíše skončil další právnický, resp. sociálněvědní blog - TeoriePráva. Na blogu se podílelo vícero autorů, z nich někteří dříve spojení s Fakultou právnickou ZČU (přispěvatelem byl např. Tomáš Sobek), patrně nejaktivnějším (ke konci pak prakticky jediným) bloggerem byl Daniel Krošlák z Trnavské univerzity. O pozadí konce TeoriePráva mi není nic známo, delší dobu jsem ale měl poměrně dost silný dojem, že blog začal skomírat zhruba v době po propuknutí kauzy plzeňských práv; myslím, že otřesy na plzeňské fakultě ostatně napomohly i ukončení Leblogu. Na TeoriiPráva byl poslední post uveřejněn na konci září 2011 a nyní již je případný návštěvník ze stránek blogu automaticky přesměrováván jinam.

Zdá se, že kritickým pro přežití česky či slovensky psaného blogu z oblasti společenských věd je období po uplynutí přibližně 4 let existence. Podle údajů na Iuridictu překročil Leblog hranici čtyř let jen o chvilku, TeoriePráva zase ani ony čtyři roky nedovršila, naopak Pinus blogoval téměř pět let (doba dožití blogu se zřejmě zvyšuje s mírou, ve které se blog namísto právu věnuje ekonomii...).

Čili opět: škoda. Mezi českými právnickými blogy mohla TeoriePráva patřit k těm zajímavějším.

2 komentáře:

  1. Zdravím, na blogování bohužel nemám čas, ale můžeme se někdy setkat v Praze, a pokud budete mít zájem, daruji Vám výtisk své nové knihy Právní myšlení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Vás, velmi rád bych s Vámi někdy na kávu zašel a literárnímu bonusu bych se samozřejmě také nebránil! Budete-li chtít, můj email je bartossek@gmail.com (na Vás jsem bohužel dohledal jen nějaký kódovaný email na stránkách MU).

      Jen čistě mimochodem - je pozoruhodné, že sledovanost tohoto blogu od včerejška narostla prakticky dvakrát...

      Vymazat